Selecteer een pagina

Je komt vermoeid thuis en het weekend nadert. Tijd voor jezelf! En wat zou het heerlijk zijn om in je eigen omgeving jezelf een gezichtsmasker te geven. Verwarming aan, kaarsjes branden, je leest een heerlijk boek of je hebt een prachtige herfstwandeling gemaakt. Reden genoeg om je lekker te verwennen met een masker.

Dermalogica hydro masque exfoliant 2-in-1 hydratatie exfolierend masker op gezicht

Iedere 1e van de maand geef ik je een BEAUTY-TIP. En vandaag wil ik het hebben over maskers. Een masker breng je alleen aan wanneer je huid goed gereinigd is. Een vieze huid neemt niets op namelijk. Mega zonde van je product en van je tijd! Maar wat levert het dan op? Allereerst moet je weten wat het doel is van je masker. Heeft je huid verstoppingen of is je huid vet? Heeft je huid behoefte aan huidverjonging? Ik zet ze allemaal voor je op een rij.

Voor mij zijn er maar twee soorten maskers. Een masker om te reinigen en een masker om te voeden. De reinigende masker wordt ook wel een peeling genoemd. Deze verwijdert de dode huidcellen. Wanneer je dode huidcellen verwijdert met een exfoliërend masker komen de nieuwe huidcellen tevoorschijn. Dat geeft je een mooie ‘glow’ op je gezicht en werkt bovendien erg verjongend! Dit is het moment dat alle duurzame producten die je wil gebruiken, goed opneemt.

 

Stap 1. Eerste reiniger om make-up en vrije radicalen af te nemen bijv. met de PreCleans of PreCleanse Balm

Stap 2. Tweede reiniger om je huid te reinigen met een reiniger die bij je huidtype past. Weet je niet wat je huidtype is dan kun je natuurlijk altijd langskomen voor een gratis Face Mapping® huidanalyse.

Stap 3. Exfoliërend masker. Kijk wel goed hoe je deze moet gebruiken. Er is namelijk heel veel verschil in het gebruik van deze producten. Bij mijn peelings staat een balkje ‘hoe te gebruiken’. Maak er zeker gebruik van om daar eens naar te kijken. Ik vind dat een product ook bij je lifestyle moet passen. Je kan namelijk een ochtend of avondmens zijn. Of een slechte slaper bijvoorbeeld. Een product moet passen bij je levensritme.

Wanneer je deze drie stappen dagelijks doet ben je masker-waardig ;)) Je huid neemt je prachtige masker goed op en gaat voor jou het werk doen die je wenst. Wist je dat ook kan multi-masken?Het komt weleens voor dat je kin onzuiverheden heeft en je voorhoofd trekkerig aanvoelt. Dan spreek je over het aanbrengen van twee verschillende maskers die je aanbrengt op de zones van gezicht. Zoals beloofd zet ik hier de maskers op een rij voor jouw huidtype:

Gevoelige huid: Skin Hydrating Masque

Droge huid: Hydro Masque Exfoliant, Skin Hydrating Masque, Multivitamin Power Recovery® Masque

Vette huid: Charcoal Rescue Masque, Hydro Masque Exfoliant

Acne huid: Sebum Clearing Masque

Verouderde huid: Multivitamin Power Recovery® Masque, Hydro Masque Exfoliant

Nog één laatste TIP: Wist je dat je ook kan multi-masken? Het komt weleens voor dat verschillende zones in je gelaat een andere huidbehoefte heeft. Bijvoorbeeld dat je kin onzuiverheden heeft en je voorhoofd trekkerig aanvoelt. Dan is het verstandig de Serum Clearing Masque aan te brengen op je kin en de Skin Hydrating Masque op je voorhoofd. Zo ben je aan het multi-masken.

Ik wens je alvast een heel ontspannen weekend met veel masker plezier! Natuurlijk kun je mij benaderen via info@sensesskinhealth.nl maar ik zou het ook leuk vinden als je mij vragen stelt onder dit bericht 🙂

Lieve groet,

Angenieta Musch

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang eenmalig 10% korting in de webshop.