Selecteer een pagina

Heb je veel gehoord over microneedling of dermaneedling en wil je weten of deze treatment ook voor jou waardevol kan zijn? Ontdek hier alles over microneedling en waar je op moet letten bij het kiezen voor een effectieve en veilige behandeling.

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over microneedling of dermaneedling, aangezien het wereldwijd een razend populaire treatment is voor het behandelen van donkere vlekjes, zichtbare poriën en rimpels. Maar is het de hype waard? Om dat te bepalen is het belangrijk om te weten hoe microneedling werkt, wat je kunt verwachten tijdens een treatment en hoe microneedling kan helpen om jouw meest gezonde huid ooit te verkrijgen.

 

 • Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd en wordt onder andere extra collageen aangemaakt.
 • Resultaten volgen in 3 fases: inflammatie, proliferatie en remodelering
 • Zogenaamde ‘DIY dermarollers’ kunnen pijn en infecties veroorzaken, zonder geavanceerd resultaat.

 

Hoe microneedling werkt

Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel namelijk gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid er voor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid zodat de werking van deze producten toeneemt. Uiteindelijk zorgt dit ‘ondersteunde’ herstelproces voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals littekentjes als gevolg van acne of striae.

Bewezen werking op hyperpigmentatie

Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie. Hierdoor zorgt de behandeling dus voor een meer heldere en egalere huid.

Wat microneedling doet met de huid

 • Het immuunsysteem wordt geactiveerd om wondjes te desinfecteren, de bloedcirculatie te verhogen en wondheling te starten.
 • De huid start met het genezen van de wondjes met nieuwe cellen waarbij collageen wordt geproduceerd.
 • De wondjes zijn vervangen door gezond weefsel, wat zorgt voor een heldere, gladde en fijne huidtextuur.

Wanneer is microneedling geschikt voor jou?

Als je één van de volgende huidcondities hebt, is microneedling een goede optie:

 • acne (niet ontstoken)
 • littekens
 • fijne lijntjes en rimpels
 • verslapping
 • hyperpigmentatie
 • grove poriën en ruwe huidtextuur

 

Wanneer is microneedling niet geschikt voor jou?

Microneedling is in het algemeen veilig voor alle huidtypes, maar als je zwanger bent, ervaring hebt met eczeem, psoriasis, herpes, diabetes of andere chronische condities hebt raden wij je aan om eerst je arts te raadplegen voordat je start met een behandeling. Als huidexpert zal ik voorafgaand aan je behandeling ook vragen naar de bovenstaande condities.

Waarom dermarollers en andere diy microneedling apparaten niet veilig of effectief zijn

DIY microneedling tools, zoals een dermapen of dermaroller, bestaan meestal uit een soort stempel of roller met daarop kleine metalen naaldjes van verschillende lengtes. Dermatologen zijn het er over eens dat deze tools niet de geavanceerde resultaten bieden zoals die je zou krijgen van een professionele behandeling. Waarom? Dat komt vooral omdat de thuisapparaten korte naalddieptes hebben tussen de 0.1 mm – 0.3mm en ontworpen zijn om met name productopname van skincare te bevorderen.Hoe zit het dan met professionele apparaten? Om veiligheidsredenen kunnen basis schoonheidsspecialisten enkel microneedling apparaten gebruiken die werken op een diepte van maximaal 0.5 mm. Zij mogen namelijk niet werken op de dermis, oftewel de huidlaag waar zenuwen, bloedvaten en klieren in gepositioneerd liggen. Gezien de diepte gaat het hier al wel om professionele microneedling apparaten, die sowieso enkel gebruikt mogen worden door getrainde huidexperts. Dit om infecties, oogbeschadigingen, knobbeltjes en andere problemen te voorkomen die vaak het gevolg zijn van incorrect gebruik.Een professionele microneedling treatment bij een medisch getrainde huidexpert, huidtherapeut of arts werkt op dieptes van 0.5mm tot 3mm, voor een nog geavanceerdere aanpak en het verkrijgen van een zichtbaar heldere, gladdere en egalere huid. Belangrijk om op te merken is dat huidexperts de naaldjes bij elk gebruik vervangen en het apparaat professioneel reinigen na elk gebruik. Zo worden de naaldjes niet bot en worden er geen scheurtjes of ongecontroleerde schade aan de huid toegebracht.Conclusie? Voor optimaal resultaat moet Microneedling enkel toegepast worden in een professionele omgeving bij een getrainde huidexpert.

Dermalogica’s pro microneedling treatment

Dermalogica’s PRO Microneedling is veilig, vrijwel pijnloos en kan voordeel bieden aan alle huidtypes. Door het gericht behandelen op het triggeren van het herstelproces van de huid, stimuleert de  PRO Microneedling treatment de aanmaak van nieuwe, gezonde huid.Door onze unieke combinatie van gepersonaliseerde technieken en krachtige professional-grade actieve werkstoffen, biedt deze treatment ambitieuze resultaten. PRO Microneedling helpt:

 • De teint te verhelderen
 • Donkere vlekjes te vervagen
 • Fijne lijntjes en rimpels te verminderen
 • Poriën te verfijnen

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang eenmalig 10% korting in de webshop.